Vesti dana | Projekti

Učestvujte u umetničkom otkrivanju Beograda! - Počeo Art Weekend Belgrade 2024

Četvrti po redu Art Weekend Belgrade (AWB) otvoren je sinoć izložbom „Questions of Belonging/Pitanja pripadnosti” i spektakularnim performansom GRADsky agent show #3, koji je oduševio prisutne muzičko-plesnim i vizuelnim izražajem u KC Gradu i Španskoj kući.

Veštačka inteligencija spašava papagaje Kostarike

U srcu prašuma Kostarike, papagaji zelene are suočavaju se sa opasnim opadanjem populacije i neizvesnom budućnošću zbog gubitka staništa, krijumčarenja i klimatskih promena.

Wolt objavio treće izdanje Izveštaja o transparentnosti algoritama

Svakodnevno milioni ljudi širom Evrope koriste aplikacije koje pokreće veštačka inteligencija, što kontinuirano podstiče rasprave o ulozi AI-a i potrebi razumevanja kako on zapravo funkcioniše.

NAGRADE ZA MEDALJU! - EKO Serbia poklanja vernim kupcima atraktivna putovanja

Ukoliko su putovanja vaša strast i volite sport, EKO Serbia je već spremila lepo iznenađenje za vas. Kao ponosni sponzor Olimpijskog komiteta Srbije, kompanija EKO Serbia u okviru nagradne igre poklanja sedmodnevno putovanje na Olimpijske igre u Parizu, koje su glavni sportski događaj ove godine, kao i putovanja na atraktivne destinacije u Srbiji.

Primena ESG kriterijuma izazov, ali i šansa za veću konkurentnost i izvoz

Spremnost kompanija da ulažu u tehnologiju i inovacije za zelenu tranziciju, finansijskog sektora da podrži takve investicije, a nadležnih institucija da ustanove jasne regulatorne smernice za primenu ESG standarda, među ključnim su mehanizmima kako bi se srpska privreda što bolje pripremila za primenu održivih ciljeva i praksi poslovanja, u skladu sa EU standardima. Za Srbiju je važno da prati ESG prakse i regulative, ali i da ih prilagođava domaćoj ekonomiji.

Osnivanje Saveta evropskih poslovnih udruženja i komora u Srbiji

Evropska poslovna udruženja i bilateralne komore koje zastupaju interese kompanija sa evropskim kapitalom u Srbiji udružile su u cilju osnivanja Saveta evropskih poslovnih udruženja i komora u Srbiji. Potpisan je Memorandum o osnivanju, označavajući početak nove ere saradnje i sinergije evropskog poslovnog sektora u Srbiji. Novoosnovano telo će u svom budućem radu definisati zajedničke interese i biti platforma za sve buduće inicijative i aktivnosti.

Lokalni proizvođači ulistali više od 100 svojih proizvoda na Wolt Market - Projekat „velikiMALI“ ulazi u drugu godinu uz brojne inovacije

Mali proizvođači iz različitih regiona Srbije, u poslednjih godinu dana, našli su put do novih kupaca. Njihovih, oko 100 artikala nalaze se na Wolt Market on line prodavnici i zadobili su pažnju i poverenje mnogobrojnih građana u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Program „velikiMALI“ se sprovodi uz podršku Projekta „Velika mala privreda” koji finansira USAID, a realizuje ACDI/VOCA u saradnji sa Wolt Marketom.

Vinska vizija Otvorеnog Balkana u Bеogradu poziva izlagačе

Trеći sajam vina, hranе i turizma „Vinska vizija Otvorеnog Balkana“ održaćе sе na Bеogradskom sajmu od 22. do 24. novеmbra 2024. godinе uz podršku vlada Rеpublikе Srbijе, Sеvеrnе Makеdonijе i Albanijе.

Pametno predviđanje vremenskih nepogoda

Kako se monsunska sezona približava južnim delovima Kine, stanovnici se suočavaju sa povećanim rizicima od učestalih ekstremnih vremenskih nepogoda. Rana upozorenja su ključna kako bi se sprečili potencijalni ljudski i ekonomski gubici.

Objavljen nagradni konkurs za izbor najboljih studеntskih radova o еvropskim intеgracijama

Ministarstvo za еvropskе intеgracijе Vladе Rеpublikе Srbijе raspisujе nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studеntskih radova o еvropskoj intеgraciji i procеsu pristupanja našе zеmljе Evropskoj uniji. Cilj ovog nagradnog konkursa jе da nеposrеdno uključi mladе akadеmskе građanе u otvorеnu argumеntovanu dеbatu o bitnim aspеktima pristupnog procеsa i članstva Rеpublikе Srbijе u Evropskoj uniji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!