Vesti dana | Saobraćaj i transport

Waberer’s Grupa započela godinu sa dvocifrenim rastom prihoda i akvizicijom srpskog MD International

Waberer's Grupa (Waberer's Group), vodeći pružalac usluga složene logistike u Mađarskoj i jedna od vodećih kompanija na mađarskoj berzi, sa ponosom je objavila značajno povećanje prihoda u prvom kvartalu 2024. Grupa je ostvarila impresivnih 196,7 miliona evra prihoda, što predstavlja bolji rezultat od 11 odsto u odnosu na prethodnu godinu - čime je ostvaren jedan od najvećih kvartalnih prihoda u istoriji kompanije. EBIT u prvom kvartalu iznosio je 8,5 miliona evra, podržan zapaženim rezultatima u segmentima ugovorne logistike i osiguranja.

Švedska agencija za saobraćaj i transport traži partnere u Srbiji

Delegacija Švedske agencije za saobraćaj i transport trenutno boravi u Srbiji sa ciljem da predstavi glavne putne i železničke projekte u Švedskoj, kao i da se upozna sa srpskim kompanijama koje posluju u oblasti izgradnje putne infrastrukture.

Bečka luka – inovativna tehnologija za pretovar šlepera na šine

U svetu se još uvek mnogo robe prevozi šleperima drumskim saobraćajem, pa čak i na veoma daleke destinacije. U cilju prebacivanja robnog transporta sa drumskog na železnički saobraćaj Bečka luka je uspostavila saradnju sa preduzećem „Helrom“ koje se bavi inovacijom prikolica.

Rekonstruisan put na Tari

Državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović obišao je rekonstruisani put dužine 2.200 metara na deonici „Vidikovac – Barski do“ koji vodi ka vidikovcu Osluša na Tari.

Nemačka prodala udeo u kompaniji “Lufthansa”

Nemačka vlada prodala je svoj udeo od 20 odsto u avio kompaniji “Lufthansa”, kupljen u vreme pandemije koronavirusa, saopštili su zvaničnici.

Kina i Škotska uspostavile novu brodsku liniju i ubrzale transport robe

Iz Škotske je prema Kini krenulo više od milion boca viskija u sklopu prve direktne brodske linije ka toj azijskoj zemlji.

“Wizz Air” od oktobra ponovo leti za Moskvu

Avio-kompanija “Wizz Air” najavila je da će ponovo pokrenuti letove za Moskvu preko svoje ćerke kompanije u Abu Dabiju.

Grčka kompanija zainteresovana za hrvatsku avio-kompaniju

Grčki “Aegean Airlines” zainteresovan je za akviziciju više prevoznika u jugoistočnoj Evropi, među kojima je i “Croatia Airlines”.

Moguć štrajk pilota kompanije „Lufthansa“

“Lufthansa” je ovog leta zbog nedostatka osoblja već otkazala hiljade letova, a sada joj preti i štrajk pilota i to usred turističke sezone.

Nulta tolerancija na Covid i zatvaranje jedne od najvećih kineskih luka

Poslednje dve godine bile su izuzetno turbulentne za svetsku ekonomsku scenu, ali ni tim izazovima nije došao kraj. Da li su se globalne kompanije privikle na ad hoc delovanje ili je na tržištu sve manji broj „preživelih igrača“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!