Vesti dana | Saobraćaj i transport

Preko novosadske luke roba iz Srbije i regiona u svet

Kompanije iz Srbije, regiona ali i EU, zahvaljujući novom konceptu vodnog transporta preko luke Novi Sad i Konstance do DŽabel Alija u Dubaiju moći će da snabdevaju svojim proizvodima ceo svet, najavio je u Dubaiju Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) nakon sastanka sa predsednikom kompanije DP World Sultanom Ahmedom bin Sulajemom, u čijem je vlasništvu novosadska luka.

Kompanija “Ryanair” ima gubitak od 815 miliona evra

Irska niskotarifna avio-kompanija “Ryanair” izvestila je da je zabeležila neto gubitak od 815 miliona evra u svojoj fiskalnoj 2020. godini.

“Turkish Airlines” ostvario dobit u prvom kvartalu

“Turkish Airlines” je postao jedna od prvih velikih avio-kompanija koja je zabeležila dobitak u ovoj godini.

U Srbiji se grade dva nova međunarodna aerodroma

U Srbiji je u planu izgradnja dva aerodroma, koji će se nalaziti kod Dobanovaca i Novog Sada.

Gubici zbog zastoja u Sueckom kanalu iznose više od milijardu dolara

Direktor Sueckog kanala egipatski admiral Osama Rabi rekao je da bi gubici zbog toga što je brod "Ever given" bio zaglavljen mogli dostići milijardu dolara.

Odblokiran saobraćaj u Sueckom kanalu

Saobraćaj u Sueckom kanalu je odblokiran, a više od 360 plovila stoji u Sredozemnom moru na severu Sueckog kanala i u Crvenom moru na jugu, jer se gigantski brod "Ever Given" bio zaglavio u plovni put.

“Czech Airlines” pred bankrotom?

Najnovija žrtva ekonomske krize zbog pandemije mogla bi biti jedna od najstarijih avio-kompanija na svetu – “Czech Airlines”, nacionalni prevoznik Češke Republike.

Promet putnika na evropskim aerodromima pao za 70 odsto

Prema podacima Međunarodnog odbora aerodroma (ACI Europe), promet putnika na aerodromima širom Evrope pao je prošle godine zbog pandemije koronavirusa za 70,4 odsto, što je nivo iz 1995. godine.

U izgradnji metroa u Beogradu partneri Vladi Srbije biće francuska i kineska kompanija

Zajednički sporazum o izgradnji beogradskog metroa između Vlade Srbije, Grada Beograda, kineske kompanije „ Powerchina” i francuske kompanije „Alstom” biće potpisan 22. januara.

Rešen problem divljih naselja na trasi Beogradske obilaznice

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukutre Tomislav Momirović zajedno sa direktorima JP Putevi Srbije Zoranom Drobnjakom i Koridori Srbije Aleksandrom Antićem, obišao je u redovnoj kontroli radove na Obilaznici Beograd. Po planu je završetak radova na deonici od Ostružnice do Ibarske magistrale, uključujući i petlju Petlovo brdo do aprila 2021. godine.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!