Vesti dana | Saobraćaj i transport

Nulta tolerancija na Covid i zatvaranje jedne od najvećih kineskih luka

Poslednje dve godine bile su izuzetno turbulentne za svetsku ekonomsku scenu, ali ni tim izazovima nije došao kraj. Da li su se globalne kompanije privikle na ad hoc delovanje ili je na tržištu sve manji broj „preživelih igrača“.

Aerodrom Šeremetjevo zatvara deo kapaciteta

Najveći ruski aerodrom Šeremetjevo zatvorio je dva međunarodna terminala i suspendovao korišćenje treće piste u okviru antikriznih mera zbog smanjenog saobraćaja, saopštila je aerodromska pres služba.

Aerodrom u Nišu proširuje kapacitete

Potpisan je ugovor između Aerodroma Srbije d.o.o. Niš i konzorcijuma domaćih kompanija na dogradnji pristanišne zgrade u okviru kompleksa Aerodroma Konsatntin Veliki Niš.

“Air Serbia” i dalje leti do Rusije

Kompanija “Air Serbia” će postati jedan od samo nekoliko evropskih prevoznika kojima je dozvoljeno da lete u ruskom vazdušnom prostoru.

Velika Britanija zabranila letove “Aeroflot”-a, a Rusija britanskih avio-kompanija

Britanski premijer Boris Džonson najavio je sankcije za više od 100 ruskih pojedinaca i entiteta, a avio-kompanija Aeroflot biće zabranjena u Veliku Britaniju.

Rusija obustavila saobraćaj u Azovskom moru, skočila cena pšenice

Rusija je do daljeg obustavila saobraćaj trgovačkih brodova u Azovskom moru.

Egipat planira proširenje Sueckog kanala

Egipat će urediti dodatnih 10 kilometara Sueckog kanala za dvosmerni saobraćaj, a još 30 kilometara biće prošireno i produbljeno.

Izgradnja metroa počinje 22. novembra ove godine

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali najavio je da će 22. novembra ove godine početi izgradnja prve linije metroa u Beogradu, kada će se započeti građevinski radovi na Makiškom polju.

Srbija prva u Evropi postaje deo Svetskog logističkog pasoša

Uz Svetski logistički pasoš Srbija postaje jedna od dvadeset zemalja na svetu i jedina zemlja u Evropi koja će moći da distribuira svoje proizvode po povoljnijim uslovima, istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa kompanijom DP World u okviru Ekspo 2020 u Dubaiju.

„AIR Serbia“ prevezla više od 1,2 miliona putnika od januara do septembra 2021. godine

„Air Serbia“ je od januara do septembra 2021. godine prevezla ukupno 1.257.597 putnika na redovnim i čarter letovima, ostvarivši tako 51 odsto tržišnog udela na Aerodromu Nikola Tesla Beograd, u odnosu na ukupan broj prevezenih putnika na beogradskom aerodromu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!