Vesti dana | Socijalno preduzetništvo

Kreiranje stimulativnog okruženja za razvoj socijalnog preduzetništva u Rasinskom okrugu

Podrška Trag fondacije kroz program „Pokret Polet“ omogućila je kreiranje stimulativnog okruženja za razvoj socijalnog preduzetništva, unapređujući socio-ekonomski razvoj u Rasinskom okrugu.

Stiže 50 miliona dinara podrške socijalnom preduzetništvu u 2024.

Za razvoj socijalnog preduzetništva, unapređivanje položaja osetljivih grupa i njihovo zapošljavanje, budžetom za narednu godinu Ministarstvo za rad je opredelilo 50 miliona dinara, a Program razvoja i Akcioni plan, koji treba da obezbede punu primenu Zakona, biće usvojeni u narednim mesecima, najavljeno je danas na sednici Saveta za socijalno preduzetništvo u Palati Srbija.

PKS formirala Sekciju za socijalno preduzetništvo

U okviru Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) formirana je Sekcija za socijalno preduzetništvo sa ciljem podrške razvoju socijalnih preduzeća i zapošljavanja osoba sa invaliditetom i ranjivih grupa.

RISE nastavlja da podržava socijalno preduzetništvo na Zapadnom Balkanu i raspisuje drugi javni poziv za mlade društvene preduzetnike

Uspešna saradnja između Francuske i Zapadnog Balkana u cilju jačanja socijalne i solidarne ekonomije na evropskom nivou.

Fondacija Novak Đoković pruža šansu društvenim preduzetnicima – počele prijave za program „ORIGINALNI LIDERI“

Prvi put u Srbiji, društveni preduzetnici će imati priliku da učestvuju u intenzivnom programu stručne podrške „Originalni lideri“. Kroz predavanja i radionice biće u mogućnosti da ojačaju sopstvene kapacitete, dodatno razviju svoj biznis, rade na kreiranju i sprovođenju adekvatnih razvojnih planova i tako utiču na promene u društvu.

Pripremljen Nacrt Zakona o socijalnom preduzetništvu

Organizacije civilnog društva su u saradnji s državnim institucijama pripremile ex ante analizu efekata i tekst Nacrta Zakona o socijalnom preduzetništvu.

Socijalna preduzeća u Beču

Socijalno preduzetništvo u Austriji i Beču je u stalnom porastu. Cilj socijalnih preduzeća je rešavanje socijalnih problema ekonomskim pristupom. U nastavku predstavljamo najpoznatija socijalna preduzeća u Beču.

Osnovan Balkanski centar za unapređenje socijalne zaštite

Udruženje '''Balkanski centar za unapređenje socijalne zaštite'' je regionalno strukovno udruženje osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti socijalne politike i socijalnog rada.

Za razvoj socijalnog preduzetništva u Vojvodini 15 miliona dinara

Na sednici Saveta za socijalno preduzetništvo AP Vojvodine, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, istakao je važnost razvoja socijalne ekonomije u pokrajini.

Otvorena prva naučno-zanatska radionica u Srbiji uz podršku NIS-a

Mejkers spejs je laboratorija opremljena modernim alatima poput 3D štampača i skenera, laserskih testera, CNC mašina, lemnih stanica.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!