Vesti dana | Softver

Implanti niskog intenziteta, lov na kriptovalute i geopolitički napadi: šta su APT akteri postigli u prvom kvartalu 2022.

Prema najnovijem izveštaju kompanije Kaspersky o APT trendovima za prvi kvartal 2022. godine, Akteri naprednih Trajnih Pretnji (APT) imali su prometan kvartal. Nedavno otkrivene, kao i već poznate aktivne kampanje koje sprovode novi i dobro poznati operatori su unele značajne promene u celokupan skup APT.

Srpski softver za svetske kompanije

„Ponosan sam na programere kompanije Vega IT. Njihova inovativnost stvorila je jedinstveni proizvod koji suštinski podstiče srž svake kompanije – a to su ljudi“, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije prilikom posete kompaniji Vega IT u Novom Sadu.

Američka kompanija preuzima deo firme OSA Računarski inženjering

Američka kompanija Tek Data sklopila je sporazum o preuzimanju dela poslovanja srpske firme OSA Računarski inženjering.

“Nokia” kupila američkog proizvođača softvera “SpaceTime Insight”

Finski proizvođač mrežne opreme “Nokia” objavio je da je kupio američkog proizvođača softvera “SpaceTime Insight” u sklopu širenja poslovanja u segmentu softvera namenjenog klijentima u industriji.

„Bisnode“ prodaje CRM platformu Charity švedskoj kompaniji „Softronic“

U cilju jačanja fokusa na pružanju podataka i analitičkih proizvoda i usluga, kompanija „Bisnode“ je odlučila da proda svoj CRM sistem Bisnode Charity kompaniji „Softronic“.

Nemački SAP preuzeo “Callidus Software” i najavio investicije

Nemačka kompanija SAP preuzela je kompaniju “Callidus Software” i tako od pojačala svoje prisustvo u Srbiji, izjavio je direktor SAP servisa za Jugositočnu Evropu Dušan Radošević.

“Google” preuzeo “Tenor” - lakše pretraživanje GIF-ova

“Google” je objavio da je preuzeo “Tenor”, platformu dostupnu za Android, iOS i desktop, koja nudi mogućnost pretraživanja baze GIF-ova.

“Yandex” u Srbiji otvorio servis za uređivanje mapa

Ruska tehnološka i IT kompanija “Yandex” pokrenula je uređivač Yandex.Maps na srpskom jeziku, uz čiju pomoć korisnici iz Srbije zajedno sa Yandex timom mogu kreirati i poboljšati mape gradova.

“Google” bi mogao da plati odštetu od više milijardi dolara zbog kršenja autorskih prava

Kompanija “Google” bi mogla da plati milijarde dolara odštete “Oracle”-u, jer je izgubila veliki slučaj povrede autorskog prava.

Igra MonteCrypto nagrađuje bitkoinom

Ako rado rešavate zagonetke i voleli biste da osvojite bitcoin, možda će vam biti interesantna nova igra koja će se sutra pojaviti na Steam online platformi za igranje.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!