Vesti dana | Trgovina

Otvoren u Beogradu salon nameštaja EVDEMA Nova investicija Turske u Srbiju

Otvoren je ekskluzivni salon nameštaja u Beogradu EVDEMA, u Višnjičkoj 29, što predstavlja novu investiciju Turske u Republici Srbiji.

IKEA povlači METALLISK espreso lončić za grejnu ploču 0,4 l s bezbednosnim ventilom od nerđajućeg čelika, s oznakom datuma između 2040 i 2204, jer proizvod može da pukne tokom upotrebe

IKEA apeluje na sve kupce koji poseduju METALLISK espreso lončić za grejnu ploču 0,4 l s bezbednosnim ventilom od nerđajućeg čelika, s oznakom datuma između 2040 i 2204 (ggnn), da prestanu da ga koriste i da se obrate kompaniji IKEA radi punog povraćaja novca.

Međuresornom i međudržavnom saradnjom do rešavanja pitanja nelegalne trgovine u regionu

Da li se zemlje regiona suočavaju sa istim izazovima kada je u pitanju borba protiv nelegalne trgovine, koje su specifičnosti nelegalne trgovine preko interneta, da li je rešenje u međuresornoj i međudržavnoj saradnji, kao i saradnji sa privredom i koji su potencijali daljeg razvoja i unapređenja u ovom domenu, ključne su teme „Regionalne konferencije o suzbijanju nelegalne trgovine“ održane od 30. maja do 1. juna u Crnoj Gori.

Liberalizovana trgovina uslugama između šest tržišta Zapadnog Balkana i Moldavije otvoriće put za dalju ekonomsku integraciju regiona

Države sa dinamičnijim tržištima usluga mogu privući više stranih investicija, imati bolji pristup znanju, istraživanju i razvoju. To znači niže cene i veći izbor za potrošače, a istovremeno je korisno i za kompanije jer imaju pristup efikasnijim posredničkim uslugama. Ovo je zaključeno na CEFTA sastanku o trgovini uslugama održanom u Kotoru u Crnoj Gori.

Kompanija dm i ove godine jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji

Kompanija dm drogerie markt plasirala se među 20 najpoželjnijih VRH poslodavaca u Srbiji, u okviru istraživanja „TalentX“, koje je sproveo specijalizovani portal Poslovi Infostud.

Postavljen prvi E-kiosk

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Uroš Kandić poručio je na promociji E-kiosk-a, povodom obeležavanja Svetskog dana prava potrošača, da je ovaj događaj izuzetno značajan za podizanje svesti potrošača o njihovim pravima.

Hitne mere Privredne komore Srbije zbog krize u Ukrajini

Privredna komora Srbije formirala je specijalizovani krizni tim i otvorila krizni kol centar za hitno rešavanje problema privrednika i ekonomskih posledica, uzrokovanih krizom u Ukrajini.

Turski trgovinski lanac širi poslovanje na Balkanu

Turski maloprodajni lanac FLO planira da do 2023. učetvorostruči broj franšiznih prodavnica širom sveta. Na franšiznoj mapi su i zemlje ovog regiona.

Najvažniji trgovinski partner Nemačke je Kina

Kina je prošle godine, šesti put zaredom, bila najvažniji trgovinski partner Nemačke, pokazuju podaci nemačkog Statističkog zavoda.

Čuvajte se postprazničnih onlajn prevara

Kada nakon perioda trošenja i slavlja nastupi postpraznična besparica, internet je preplavljen lažnim nagradnim igrama, poklon-vaučerima i ponudom nestvarno povoljnih kredita za oporavak kućnog budžeta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!