Društvo

Više od 4.000 obroka za napuštene kuce i mace

Donacija hrane za životinje uz poziv sugrađanima da pomognu lutalicama da prezime zimu: za svaki gest dobre volje podeljen na društvenim mrežama, Nestlé poklanja dodatni Purina obrok.

Hladna zima sa više snega nego inače posebno teško pada psima i mačkama sa ulice, kojima je period od decembra do marta najteži za preživljavanje. Hrane je manje nego obično, voda često zaleđena, prete im promrzline i brojne bolesti. U želji da pomogne  napuštenim životinjama i svima koji o njima brinu, kompanija Nestlé donirala je 4.000 obroka azilima i udruženjima  za zaštitu životinja.

Pakete brenda Purina namenjene kucama i macama dobila su udruženja Beta, Humano društvo Obrenovca, azil Riska i prihvatilište Draževac. Da bi što veći broj ovih životinja dobio šansu da preživi zimu, Nestlé poziva sve ljude dobre volje da obrate pažnju na krznene četvoronošce koji su se u ovim hladnim danima našli na ulici.

„Želja nam je da motivišemo naše sugrađane da pomognu napuštenim životinjama. Ako nisu u situaciji da ih udome, mogu da im iznesu ostatke obroka i činiju vode, ili im otvore vrata ulaza kada je napolju mnogo hladno. Pozivamo ih da svoje dobro delo podele na društvenim mrežama uz haštag #purinazaljubimce. Tako će inspirisati i druge da nešto slično urade, a mi ćemo za svaku takvu objavu donirati još jedan obrok azilima i udruženjima za zaštitu životinja“, rekla je Marija Protić, Junior brend menadžer iz kompanije Nestlé Purina.

Donacija hrane za ljubimce nova je u nizu aktivnosti koje Nestlé preduzima za dobrobit životinja i ljudi, vođen uverenjem da veze koje gradimo sa ovim odanim prijateljima čine život lepšim.

U želji da edukuje najmlađe generacije o pravilnoj brizi za životinje, Nestlé sprovodi školicu pod nazivom „Odgovorno vlasništvo ljubimaca“. Osim toga, Purina već tri godine sprovodi jedinstveni razvojni program „Unleashed“ za startap preduzetnike. Pobednici na konkursu dobijaju finansijska sredstva i podršku Purina stručnjaka za razvoj svojih inovativnih rešenja za kućne ljubimce. Do sada je nagrađeno 12 projekata, među kojima i aplikacija „BorrowMyDoggy“ koja vlasnicima omogućava da u okolini pronađu podršku ljubitelja pasa.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!