Omladinsko preduzetništvo

Vlada Srbije dodelila prvih 35 inovacionih vaučera malim i srednjim preduzećima

Vlada Republike Srbije dodelila je prvih 35 inovacionih vaučera malim i srednjim preduzećima koji će im uz podršku naučno-istraživačkog sektora omogućiti da podignu nivo inovativnosti svojih proizvoda i postanu konkurentniji na tržištu.

Vaučere u maksimalnoj vrednosti do 800 hiljada dinara dodelili su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

„Želja nam je da podstaknemo bolju saradnju i razmenu znanja između nauke i privrede i da u budućnosti nudimo inovativnije proizvode i usluge, kako na domaćem tako i na stranim tržištima. Upravo iz tog razloga u narednom periodu pokrenućemo još jedan novi program finansijske pomoći mladim preduzetnicima u vrednosti od 250 miliona dinara za inovacije i startapove. Nadamo se da će naša podrška doprineti razvoju Srbije kao ekonomije znanja“, izjavio je Popović.

Cilj novog programa jeste izgradnja preduzetničke kulture i podizanje svesti među mladima u Srbiji o važnosti inovativnog načina razmišljanja, zahvaljujući kojem će Srbija unaprediti inovaciono preduzetništvo i ohrabriti mlade da se odvaže da pokrenu svoje ideje i startapove.

„Inovacioni vaučeri su finansijski podsticaj koji ima za cilj da ojača veze naših naučnoistraživačkih organizacija sa malim i srednjim preduzećima u Srbiji. Inovacije razvijamo svakoga dana, a da bi društvo imalo koristi od njih, moramo da ih prepoznamo i podržimo, pre svega putem institucija, kakav je Fonda za inovacionu delatnost. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su za ovu godinu, zahvaljujući i saradnji sa Svetskom bankom, višestruko povećana sredstva za rad Fonda“, rekao je Šarčević.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!