Obrazovanje i posao

Prvi "pet friendly" vrtić u Srbiji

Jedan vrtić u Novom Sadu po mnogo čemu se razlikuje od svih ostalih. Osim što je zvanično postao „pet friendly“, ovaj vrtić je osvanuo u medijima iz još mnogo razloga.

Predškoslska ustanova „Radosno detinjstvo“ u objektu vrtića Zvončica, održala je jednu prelepu, humanu i pre svega edukativnu radionicu

"Prezentacija Centra za pet terapiju “Prijateljska šapa” i psa Lare, oduševila je sve. Na pristanak roditelja, koji je u ovom slučaju bio stopostotan, održali smo prvu u nizu radionica sa dečicom. Lara je došla u vrtić, družila se sa decom, a mi smo pre njenog dolaska učili o pravilnom ponašanju prema psima", kaže veterinarka, Tijana Stanojev, koja je uključena u sam projekat.

Inače, Lara je terapeutski pas „Prijateljske šape“, obučena je za rad sa decom, a to je vrlo bitna činjenica jer u pomenutom novosadskom vrtiću idu i deca sa posebnim potrebama. Pre njenog dolaska, veterinarka Tijana je sa dečicom prošla mini edukaciju, kako pravilno prići psu, kako ga maziti, dati mu keksić i slično.

"Kada je Lar ušla, deca su bila već spremna i oduševljena. Usvojili su svaku reč predavanja i sve je prošlo fenomenalno",kaže Tijana.

Osim veterinarke, bio je prisutan i fizioterapeut, Svetozar Stevin pričali, koji je pričao o značaju pasa u svakodnevnom životu dece, koja su deo ove vrste terapije.

Inače, ovo je i zvanično pet friendly vrtić, što znači da mame i tate mogu po decu doći u društvu svojih ljubimaca.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!