Industrija

Za „Jugoremediju“ stigle tri ponude

U narednih nekoliko dana mogla bi da bude rešena sudbina zrenjaninske Fabrike lekova „Jugoremedija“.

Naime, nakon što je stečajni upravnik „Jugoremedije“ Radovan Savić oglasio prodaju fabrike putem neposredne nagodbe, stigle su tri ponude potencijalnih kupaca.

Nijedan od tri ponuđača nije iz struke, odnosno nije proizvođač lekova. Cena kod najpovoljnije ponude je niža od cene koja je ponuđena na poslednjoj prodaji, što znači da se neće namiriti svi poverioci. Namiriće se oni obezbeđeni, i u jednom delu neobezbeđeni, odnosno poreska uprava i radnici, kaže predsednik Odbora poverilaca „Jugoremedije“ Vladimir Pecikoza, prenosi Dnevnik.

Najpovoljnija ponuda, navodi Pecikoza, stigla je od investicionog fonda koji je otkupio potraživanja prema fabrici lekova od „Heta Real Estate“. A „Heta Real Estate“ je, svojevremeno, otkupio potraživanje od Hipo Alpe Adria banke, koja je bila najveći poverilac „Jugoremedije“.

O najpovoljnijoj ponudi članovi odbora izjasniće se u narednih nekoliko dana.

U sedmom, neuspelom pokušaju prodaje, „Jugoremedija“ je ponuđena po ceni od 800 miliona dinara.

Ponuđenu imovinu "Jugoremedije" čine industrijski kompleks, upravne zgrade, pomoćni objekti, kao i stan u Zrenjaninu, intelektualna svojina - 24 žiga, 28 motornih vozila, inventar i zalihe.

Fabrika je u stečaju od 2012. godine.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!