Trgovina

Zaposleni u kompaniji “Amazon” vraćaju se u kancelarije do 2022. godine

Kompanija “Amazon” je odložila povratak zaposlenih u kancelarije do početka sledeće godine zbog naglog rasta broja zaraženih delata sojem koronavirusa.

Prvobitno je bilo planirano da zaposleni u ovom gigantu e-trgovine u više zemalja, uključujući i Sjedinjene Države, počnu da se vraćaju u kancelarije od 7. septembra ove godine, ali je taj datum sada pomeren na 3. januar 2022. godine.

Kada se budu vratili na radna mesta, zaposleni će morati da nose maske u kancelariji, osim ako ne pokažu potvrdu da su vakcinisani, dodali su iz kompanija, prenosi Dnevnik.

Mnoge velike kompanije u tehnološkoj industriji, koje su među prvima zatvorile kancelarije na početku pandemije prošle godine, postavile su septembar 2021. kao rok za ponovno otvaranje poslovnih prostora. Sada odlažu te planove jer ih zabrinjava rast slučajeva delta soja virusa, a pojedine zahtevaju da se zaposleni koji se vraćaju vakcinišu.

Kompanija “Google” je prošle nedelje najavila da će pomeriti datum povratka zaposlenih u kancelarije sa 1. septembra na 18. oktobar, dok je kompanija “Uber” saopštila da neće ponovo otvoriti kancelarije do 25. oktobra.

Iz kompanije “Apple” je najavljeno da će odložiti planirani povratak zaposlenih u septembru za najmanje mesec dana, a iz “Microsoft”-a su poručili da neće dozvoliti svim radnicima povratak na radna mesta pre 4. oktobra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!