Projekti

“Zara” širi poslovanje

Španska kompanija “Telefonika” saopštila je da će u partnerstvu sa vlasnikom modnog brenda “Zara”, Amansijem Ortegom, za 216 miliona evra kupiti od američkog investicionog fonda KKR 40-procentni udeo u svojoj poslovnoj jedinici Telkijus.

Telefonika i Ortega će postati jedini akcionari Telkijusa, operatera telekomunikacione infrastrukture, preko zajedničkog preduzeća Pontel, piše u podnesku Telefonike dostavljenom tržišnom regulatoru.

Ortegina porodična firma Pontegadea će istovremeno povećati svoj udeo u zajedničkom preduzeću Pontel na 30 posto sa sadašnjih 9,99 procenata, prenosi B92.

Telefonika je 2018. godine prodala 40 posto udela u Telkijusu KKR fondu za 1,27 milijardi evra u nastojanju da smanji dug, jer je uvođenje 5G tehnologije iziskivalo velika ulaganja. U to vreme, Telkijusova imovina je obuhvatala Telefonikine jarbole za mobilnu telefoniju, podmorske kablove, i drugu imovinu.

Korporacija Amerikan Tauer je prošle godine kupila većinu imovine Telkijusa za 7,7 milijardi evra, a španskom preduzeću je ostalo na raspoganju samo nekoliko podmorskih kablova.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!