Obrazovanje i posao

Zašto je korišćenje „on-line“ učenja korisno za organizacije?

Iako H.art u svojim projektima za razvoj rukovodilaca preferira i pretežno koristi aktivnosti koje se odvijaju uživo, licem u lice sa učesnicima, postoje situacije u kojima svakako vredi razmisliti o uključivanju „on-line“ metoda učenja, makar u jedan deo razvojnog projekta.

Evo nekih od benefita za kompanije, posebno one sa velikim brojem zaposlenih, koje smo mi prepoznali tokom rada i koji mogu biti od presudne važnosti za odabir ovog metoda učenja:

1. Ekonomičnost

„On-line“ treninzi smanjuju mnoge troškove koji se obično pojavljuju tokom klasičnih treninga, npr. zakup prostora, tehničke opreme, materijala za učesnike, troškovi transporta i smeštaja za učesnike i/ili trenera na lokaciju gde se trening odvija,... Pored toga, ovakav tip treninga je ekonomičan i u smislu vremena – jer jedan isti trening može da sluša gotovo neograničen broj učesnika istovremeno.

2. Dostupnost i fleksibilnost

Zaposleni mogu da slušaju trening sa bilo koje lokacije na kojoj imaju internet konekciju, bilo da je to od kuće, iz kancelarije ili sa poslovnog puta. Ovo višestruko smanjuje energiju potrebnu za koordinaciju vremena i mesta održavanja treninga, a svi znamo da nije uvek lako okupiti ceo tim zaposlenih na jednom mestu u isto vreme.

3. Produktivnost i učinak zaposlenih

„On-line“ treninzi ne zahtevaju od učesnika da ceo dan ili nekoliko dana odsustvuju sa svog radnog mesta, kao što je to slučaj sa klasičnim tipom treninga. Nasuprot tome, svaki učesnik bira periode u toku dana (nedelje, meseca) kada ima prostora za slušanje treninga i na taj način bolje organizuje svoje vreme i postiže veće rezultate na svom radnom mestu.

4. Personalizovan tempo učenja

Različiti zaposleni usvajaju informacije različitom brzinom i na različit način. Prilikom pohađanja „on-line“ kursa svaki učesnik ima određenu slobodu u redosledu kojim će prolaziti kroz materijale kao i brzini preslušavanja. Takođe, kroz materijale je moguće prolaziti neograničen broj puta.

Trenutno najslušaniji on-line treninzi u H.art-u jesu Osnove rukovođenja i Upravljanje vremenom. Raspitajte se detaljnije o mogućnostima za Vašu kompaniju: office@hart.rs i 065/2107-502.

 

Milica Mančić,  HR saradnik za asesmente i online razvoj

H.art development center doo

 

H.art Development Center D.O.O.http://www.hart.rs/

H.art je sertifikovani partner Blanchard International Serbia, time i zvanični predstavnik Ken Blanchard Companies programaza Srbiju, među kojima je i program Situaciono rukovođenje II.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!