Proizvodnja hrane i pića

Zatvoreno 300 restorana brze hrane “Pizza Hut”

Više od 300 restorana poznatog lanca "Pizza Hut” biće trajno zatvoreno nakon bankrota jedna od najvećih franšiza ovog brenda.

Više od 300 restorana poznatog lanca "Pizza Hut", koji je radio i u Srbiji, biće trajno zatvoreno nakon bankrota jedna od najvećih franšiza ovog brenda.

Kompanija NPC Interešenel, koja je u stečajnom postupku, postigla je sporazum sa vlasnicima "Pizza Hut", kompanijom "Yum", o zatvaranju četvrtine svojih restorana i prodaji ostalih.

Poslovni neuspeh NPC Internešenela pripisuje se uvođenju vanrednih mera zbog korona virusa i dugovanjima od skoro milijardu dolara, prenosi Tanjug.

Iz "Pizza Hut" je saopšteno da je na pomenutih 300 lokacija posao veoma loše funkcionisao u poređenju s drugim lokacijama ovog poznatog brenda brze hrane, kao i da će kompanija pomoći da radnici koji su ostali bez posla pređu u druge restorane "Pizza Hut".

Kompanija NPC Internešeneal ima ukupno 1.227 lokacija na kojima rade restorani "Pizza Hut", što čini približno 18 odsto od ukupno 6.700 "Piža Hut" u SAD, a vodi i 6.500 restorana brze hrane brenda "Wendy"s".

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!