Projekti

Završena Francuska nedelja

U organizaciji Francusko-srpske privredne komore i ove godine je u periodu od 18. do 24. novembra održana „Francuska nedelja” devetu godinu zaredom, a ove godine je bila od posebnog značaja jer su se događaji ponovo odvijali uživo, nakon jednogodišnje pauze uzrokovane pandemijom.

Cilj Francuske nedelje je promocija istorijskih, kulturnih i poslovnih veza između Francuske i Srbije. Period održavanja Francuske nedelje vezuje se za široko popularan običaj u Francuskoj - doček mladog francuskog vina Novi Božole koji se održao 18. novembra u prisustvu preko 300 zvanica pod pokroviteljstvom Renault-a.

I ove godine je Francusko-srpska privredna komora imala bogat i sadržajan program. Pored svečanog otvaranja francuske nedelje i Večeri Božolea, organizovan je i čitav niz drugih događaja.

Na internet sajtu www.francuskanedelja.rs tokom cele nedelje održavao se šesti po redu Onlajn sajam zapošljavanja, gde su kandidati mogli da konkurišu na preko 40 radnih mesta. Posetioci ove onlajn platforme imali su mogućnost da iz udobnosti svog doma posete virtuelne štandove kompanija učesnica, da apliciraju za slobodna radna mesta i četuju sa predstavnicima ljudskih resursa.

Održane su i tri radionice za studente „Posle faksa biću... powered by Schneider Electric“ u saradnji sa Centrom za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu. Zaposleni kompanija članica Komore predstavili su svoja zanimanja, svakodnevne aktivnosti i način na koji su došli do te pozicije. Studenti koji su pohađali radionice imali su priliku da sa panelistima diskutuju i dobiju korisne savete namenjene profesionalnoj orijentaciji.

U petak 19. novembra je održana Pekarska radionica by Lesaffre gde su polaznici naučili sve o tome kako se prave kroasani, bageti i ostala izvrsna francuska peciva, a 23. novembra održana je još jedna gastronomska, ovoga puta Vinska radionica by Delice gde su odabrane zvanice degustirale probrane etikete iz raznih francuskih regija.

 

Biznis konferencija Innovating environment powered by OTP banka je održana 22. novembra, a na konferenciji je predstavljena ekspertiza iz sektora životne sredine kroz najsavremenije projekte osam kompanija. Konferenciji su prisustvovali predstavnici kompanija, lokalnih institucija, međunarodnih organizacija i predstavnici gradova i opština republike Srbije kao i mnogobrojni partneri.

Organizaciju Francuske nedelje ove godine su podržale kompanije koje su dugogodišnji partneri ove manifestacije : Schneider Electric, Suez, Veolia, Saint Gobain, Atos, Renault, Belgrade Airport i Otp Banka.

Francusko-srpska privredna komora osnovana je 2005. godine sa ciljem da se okupi francusko-srpska poslovna zajednica i unapredi bilateralna saradnja dve zemlje. Članica je Unije francuskih privrednih komora u inostranstvu, a danas okuplja preko 130 kompanija i preduzeća u Srbiji, među kojima su Atos, Lafarge, L’Oreal, Michelin (Tigar Tyres), Le Bélier, Sanofi, Sladara Soufflet, Schneider Electric, Suez, Veolia, banke Crédit Agricole i OTP, Vinci Airports – Belgrade Airport, Renault, Total, Mecafor, itd. 

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!